Tuinblog Leef Buiten

Op deze blog verwennen we u graag met onze kijk op tuinen, trends, tuinaccessoires etc.

Buitentapijt siert uw terras

Een tapijt op uw terras? Het bestaat zeker! Merken als Paola Lenti, Tribu  en het Belgische merk Limited Edition hebben allerlei kleuren en formaten in buitentapijten. Het is niet enkel gezellig aan de voeten maar het kan ook een kleurrijk accent geven aan uw terras. Ze zijn kleurvast en bestendig tegen vlekken en water.

buitentapijt-buitentapijt-outdoor carpetbuitentapijt-buitentapijten-outdoor carpet

Tuinaanleg Gent 3in1

Deze stadstuin in Gent bestaat uit 3 aparte stadstuintjes bovenop een parking. Dankzij de samenwerking van 3 buren hebben we van deze tuintjes 1 geheel kunnen maken. Met speelse bogen in cortenstaal zijn de tuintjes met elkaar verbonden. Ook de beplanting wordt herhaald in elke plantenbak en zorgt voor een mooie samenhang. Door de juiste plantenkeuze en het kunstgras wordt het tuinonderhoud beperkt tot een minimum. Met leuke sfeerverlichting komt de tuin ’s avonds tot leven en is het volop genieten. De trappen en plantenbakken in cortenstaal zullen binnen enkele maanden volledig roestbruin kleuren maar daar moeten we dus nog even op wachten…

tuinaanleg genttuinaannemer genttuinaanleg gent

De Telder Tuinen werft aan

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Ben jij onze nieuwe tuinaanlegger met ervaring en tonnen motivatie? Lees dan hier wat wij jou bieden.
http://www.deteldertuinen.be/over-ons/vacatures/

vacature tuinarbeidertuinarbeider gezocht

Tuinaanleg Wetteren

De Telder Tuinen is volop bezig met de aanleg van een voortuin in Wetteren. Maatwerk, meetwerk, Platines plaatsen,….

tuinaanleg wetterenaanleg oprit

Tijd voor het voorjaarsonderhoud van uw tuin

Nu is het het perfecte moment om uw tuin een goede onderhoudsbeurt geven. De zon komt terug tevoorschijn en de temperaturen worden aangenamer, waardoor uw gazon, bomen en beplanting opnieuw hun groeifase starten. Op de agenda staan: gazon verticuteren en doorzaaien, onkruid verwijderen in de plantenperken, terrassen reinigen, het gazon en de beplanting een voorjaarsbemesting geven. Als u Hortensia’s in de tuin hebt staan, wacht u beter nog heel even met bemesten tot we zeker zijn dat het niet meer zal vriezen. Door de zachte winter hebben veel slakken de koude overleefd en zijn ze nu enorm aanwezig in veel tuinen. Preventief strooien is de boodschap, zeker in de buurt van Hosta’s en andere geliefkoosde bladplanten. Kies er een mooie dag uit en geniet van de voorjaarszon!

tuinonderhoud destelbergen

Tuin in de kijker

Bij de Vlaamse Tuinaannemer staat voor de maand maart onze tuinrealisatie in Gistel in de kijker. Lees meer:

http://www.tuinaannemer.be/tuinrealisaties/waarom-binnen-blijven-als-buiten-zo-veel-beter

tuinaannemer gent

Tof design tuinverlichting

Vernieuwend en mooi design, afgelopen weekend gespot op de IMM beurs in Keulen. Deze buitenverlichting is een creatie van ontwerper Florian Brillet, hij gaf het de naam ‘Sous mon arbre’.

tuinverlichting

La Terrazza in Sint-Amandsberg

De Telder tuinen is binnenkort klaar met deze kleine tuin in Sint-Amandsberg. Het terras krijgt al vorm en werd geplaatst in recht verband met gevlamde graniet tegels 100*30cm. Hopelijk blijft het weer goed, dan volgt het resultaat snel….

aanleg terras