Tuinblog Leef Buiten

Op deze blog verwennen we u graag met onze kijk op tuinen, trends, tuinaccessoires etc.

Home en trends 3de editie 2014

De Telder Tuinen staat in het magazine Home en Trends, vastgoed naar uw wens. Je vindt ons terug op pagina 28 en 29, want bij een nieuwe woning hoort ook een mooie tuin. Neem een kijkje op www.homeentrends.be

home en trendsexclusief tuinproject

Solar flora

Het bureau nectar design ontwierp deze zonnepanelen in de vorm van een plant. Estetisch verantwoord binnen het straatbeeld, zorgt voor subtiele verlichting ‘s nachts en fungeert ook als een spot waar je uw gsm of pad kan opladen. Ze staan al in Californië maar ze mogen ze ook in Gent komen plaatsen!

zonnepaneel Schermafbeelding 2014-03-23 om 16.18.33

Tuinproject met zwembad

De Telder Tuinen is momenteel druk in de weer met de aanleg van een nieuw tuinproject met zwembad en overdekt lounge terras. De leibomen en houten wand geven de tuin extra privacy en voor het lounge terras hebben we gebruik gemaakt van grijs kunstgras. Een leuk  en zacht gevoel aan de voeten. Binnenkort zal de ingebouwde bar zijn eerste cocktail kunnen reserveren. Nu nog even wachten op de afwerking.

sfeervolle moderne tuin

Sandworm

Architect, Marco Casagrande, nam in 2012 deel aan Beaufort met zijn project ‘Sandworm’ in De Haan- Wenduine. Een 50 meter lange constructie van geweven wilgentakken. Bij mooi weer is er binnenin een prachtig lichtspel zichtbaar. Hopelijk maakt Marco in de toekomst nog zulke mooie constructies want de ‘Sandworm’ is ondertussen al verdwenen met de zeewind.

marco casagrande Schermafbeelding 2014-02-01 om 17.20.26

Wintertips voor de vijver

Neem enkele maatregelen bij vorst. Grote vijver filters kunnen tijdens de winter op een laag debiet blijven draaien maar kleine filters en fonteintjes kunnen best volledig worden uitgeschakeld om vorstschade te vermijden. De leidingen mogen zeker niet kunnen bevriezen en berg o.a. UV-lampen droog op.

Wanneer het oppervlak van uw vijver volledig is dichtgevroren kunnen op termijn uw vissen sterven. Op de bodem is er meestal een laag slib en bladafval aanwezig. Deze worden afgebroken en produceren giftige gassen die via het oppervlak ontsnappen. Als de vijver is dichtgevroren kunnen deze gassen dus niet weg en sterven uw vissen. Het is dus ideaal om altijd een vlak in het ijs vrij te houden. Dit kan a.h.v. een luchtpompje dat zuurstof aanvoert. Plaats dit zeker niet te diep, 20 tot 40cm. Het is zeker geen optie om gewoon een gat in het ijs te kappen want van de trillingen gaan de vissen ook dood (de zwemblaas van de vis scheurt). Misschien is het dus gewoon handiger om geen vis in de vijver te voorzien.

luchtpomp vijver

Leuk tuinidee

 

Leuk tuinidee om uw houten tuinschermen aan te kleden. Voor stadstuinen kan dit een speelse eyecatcher zijn. Zelfs functioneel met tuinkruiden erin.houten tuinscherm

Strekmetaal in cortenstaal

Strekmetaal in cortenstaal is heel mooi om o.a. gevels te bekleden of als omheining te gebruiken. Is zeer sterk, duurzaam en straalt een warme sfeer uit.

strekmetaalstrekmetaal cortenstaal

Prachtig tuin design uit Engeland

Dit is een van de vele mooie tuinontwerpen van Engels tuinarchitect Thomas Hoblyn. Winnaar van the People’s Choice Award op de RHS Chelsea Flower Show 2012. engelse tuin tuinontwerp