Tuinblog Leef Buiten

Op deze blog verwennen we u graag met onze kijk op tuinen, trends, tuinaccessoires etc.

Tof design tuinverlichting

Vernieuwend en mooi design, afgelopen weekend gespot op de IMM beurs in Keulen. Deze buitenverlichting is een creatie van ontwerper Florian Brillet, hij gaf het de naam ‘Sous mon arbre’.

tuinverlichting

La Terrazza in Sint-Amandsberg

De Telder tuinen is binnenkort klaar met deze kleine tuin in Sint-Amandsberg. Het terras krijgt al vorm en werd geplaatst in recht verband met gevlamde graniet tegels 100*30cm. Hopelijk blijft het weer goed, dan volgt het resultaat snel….

aanleg terras

Carport en tuinberging met afwerking in Thermowood

Een tuinhuis en/of carport op maat bestellen? De Telder tuinen is sterk in houtwerk met oog voor detail. Wij geven advies over de mogelijke houtsoorten en samen met u kiezen we de juiste afwerking en stijl die bij uw woning past. Zowel voor een klassiek of modern tuinhuis kan u bij ons terecht.

carport thermowoodtuinhuis thermowood

Metamorfose stadstuin in Gent

Een luchtige, onderhoudsvriendelijke tuin met functionele ruimte om volop te kunnen genieten. Dit is het resultaat van wat ooit anders was. De laatste twee foto’s tonen aan hoe de tuin er ooit uit zag, triest en verwaarloosd. Niet direct de plek waarvan je denkt, hmm, laten we eens gezellig buiten zitten en genieten van onze tuin. De uitdaging was dus duidelijk en dringend. Vanaf nu kan mijn klant eindelijk het hele jaar door genieten van zijn tuin, zelfs s’avonds wanneer de sfeerverlichting in de tuin brandt. De bestaande tuinmuren kregen een nieuwe kleur en links in de tuin en rond het terras hebben we polyester wanden gebruikt met ingewerkte tuinverlichting. De lichte tinten zorgen ervoor dat de tuin veel groter oogt dan hij eigenlijk is. De beplanting in de tuin is even belangrijk maar voor een optimaal resultaat  moeten we nog een 2 jaar wachten. Dan zal alles in evenwicht zijn, zoals de bamboe achteraan. Laat de natuur maar haar werk doen.

tuinaanleg genttuinaannemer gentpolyester tuinwandentuinaanleg gentIMG_3918IMG_3916

De zwemvijver is klaar

Deze tuin gelegen in Oostakker werd onlangs voorzien van een nieuwe zwemvijver. Met ons deteldertuinen team, maakten we deze zwemvijver volledig zelf tot in de fijnste afwerking. De kuip werd afgewerkt in polyester en rondom gebruikten we boordstenen in lichtgrijze chinese graniet. Onze tevreden klanten kunnen alvast de winter ingaan met een mooi zicht vanuit hun woning en dromen van leuke momenten die de zomer van 2016 hen zal bieden.

zwemvijver stapstenenzwemvijver met filterzonetuinaanleg met zwemvijver

Maak uw gazon blad vrij

De herfst geeft prachtig kleur aan uw tuin maar denk aan het welzijn van uw gazon. Als de bladeren te lang blijven liggen, krijgt uw gazon geen ademruimte meer en vergroot de kans op schimmel in het gazon. Haal die bladblazer maar tevoorschijn en daar gaan we! Maai uw gazon voor de laatste keer dit jaar niet te kort en tijdens de winterperiode mag u het gazon eens bekalken. Dit werkt ook tegen mosvorming.

herfst in de tuinonderhoud gazon

De Telder Tuinen wint Zilver wedstrijd De Vlaamse tuinaannemer 2015-2016

Jaarlijks wordt er een wedstrijd georganiseerd voor de beste Vlaamse tuinaannemer, met nadruk op afwerking en kwaliteit binnen de tuinaanleg. Dit jaar namen wij voor de eerste keer deel en kunnen met fierheid melden dat wij zilver gewonnen hebben voor de categorie tuinen <250m2.

Een leuke bevestiging voor onze harde inzet en streven naar de beste afwerking.

Want een tuin is keihard genieten!

www.tuinaannemer.be

winnaar tuinaannemerwinnaar de vlaamse tuinaannemer 2015-2016

September uw tuin op zijn mooist!

 

 

September is de maand van de siergrassen, pluimhortensia’s en vele planten beginnen hun eerste herfstverkleuringen te tonen. Een heerlijke sfeer in de tuin, nagenieten van de late zomer en de warme gloed van de septemberzon.

tuinaannemertuinaanleg Sint-Martens-Latemtuinaannemer Gent